Да избършем сълзите на дърветата

Тъкмо да свикнеш с голите клони и сивотата през студените сезони, събуждаш се една сутрин и всичко е зелено и живо отново. Освен директно производство на кислород, короните на дърветата осигуряват друга есенция - сянка. Не само балансират температурата в атмосферата, но и предпазват боята на колата ви от износване като я скриват от слънцето. Удобно решение е за хора без гараж, но има някои недостатъци: насекоми и дървесна смола. Ежеседмичното посещение в автомивка не е лукс за всеки и тук на дневен ред идва спреят за премахване на дървесни смоли Sonax.

След дълго наслояване на дървесни замърсявания е необходим продукт с активно вещество, специално създадено в помощ за премахването им. Спреят за премахване на смоли на Sonax е подходящ за всякакъв вид петна от органичен произход и е съвместим с боя, лак, хром, стъкло и пластмаси. Особено удобно е това, че не се налага професионална намеса. Почистването става с впръскване върху замърсената повърхност и заглаждане с микрофибърна кърпа. 

 

Не допускай пътници без билет

Освен смолата, друг досаден белег на пролетта и лятото са полепналите насекоми, обикновено дребни, но по много. Полепването по външните части и особено по предното стъкло може да бъде опасно при дъждовно или мъгливо време. „Продукт, подходящ за всичко“ не работи когато става въпрос за качеството на автомобила и неговата безопасност, затова има отделен артикул - Препарат за премахване на насекоми Sonax. Проникващите му свойства действат върху замърсяванията без да уврежда покритията. Отново, съвместим е с боя, лак, хром, стъкло и пластмаси - целия екстериор. За употребата му се изисква натиск с показалец - продуктът се предлага в удобен пулверизатор.

 

Петната от асфалт са ненужен подарък от пътищата

Лятото е времето, когато забелязваме колко висококачествени са пътищата ни – асфалтът буквално пръска. Това никак не помага на лакът на автомобила, който често понася щети, надхвърлящи обикновени замърсявания. Автошампоаните, които винаги се грижат за чистотата на една кола, понякога не успяват напълно да махнат петната от пътната настилка. Поради тази причина, Sonax въвеждат в експлоатация специализиран продукт, който директно се бори именно срещу замърсявания от такъв тип – препарат за почистване на асфалт.

Продуктът премахва успешно и без усилия замърсявания от асфалт, масло, катрани и лепило. Също както гореспоменатите продукти не уврежда покритията и е съвместим с лакирани и/или боядисани повърхности, стъкло и хром. Не се препоръчва употребата на продукта върху стоп светлини и мигачи. Нанасяне, избърсване и готово!

 

Осигуряването на безопасност не е еднократно действие

Всяка инициатива се наказва с нейното изпълнение. Материалите, които се използват за разтапяне на леда и изчистване на пътя през зимата могат да нанесат щети върху повърхностите на колата. Наслояването на соли и варовик може да доведе до корозия, ако не се вземат мерки навреме. Препаратът за премахване на варовик Sonax ProfiLine почиства незабавно и изсъхнали петна от вар и вода, като действа дори върху фолио и матови бои. Респективно, не съдържа нито флуорна, нито солна киселина. Едно нанасяне и избърсване спестяват месеци в сервиза.

Алтернатива на професионалната серия на Sonax, е препаратът за премахване на индустриални замърсявания, който успешно премахва агресивни отлагания и петна на ръжда от боядисаните повърхности. Подходящ е за премахване на индустриални замърсявания от боята и боядисани пластмасови повърхности, както и почиства варовикови отлагания.