Когато става дума за външно измиване на автомобила, джантите рядко са на първо място в съзнанието на хората. Обикновено обръщаме внимание на вратите, праговте и боядисаните повърхности като цяло. Затова и се минава набързо през автоматичната автомивка. Малко знаят, че чистата джанта придава съвсем различен вид на колата и “брошката”, която привлича погледа .

Подготовка

Поначало има два варианта, при които можете да почистите джантите. Единият вариант е те да останат на автомобила и да почистите само външната страна. Другият е да ги свалите от автомобила, за да имате възможност да почистите и вътрешната страна на джантата. Естествено, последната опция е най-удачна, ако искаме пълното им измиване.

Независимо кое изберете, е нужно да знаете, че е необходимо да имате достъп до пароструйка или поне маркуч, който да ползвате за изплакване на джантите. Кофата с вода е краен вариант, който се надяваме да избегнете, но ако нямате друг избор, то задължително е по-добре от нищо.

Подходящото място, което можете да изберете, освен гаража си или паркомястото пред блока си е разбира се автокозметичен център на самообслужване, за да имате автономия при самия процес.

При избора на препарата за почистване на джантите, можем да ви предложим новата звезда в асортимента на Sonax, а именно – препаратът Rim Beast. Той е продукт от ново поколение, който покрива световните нива за качество на изпълнението. Пулверизаторът е от един литър и ще стигне за множество почиствания на 4-те джанти.

Друг избор е на марката Quixy – препарат за джанти, който през годините се е доказал като чудесен заместител на Sonax. Пулверизаторът тук е от половин литър и е чудесен избор за хора, които навлизат в автокозметиката.

След като сме избрали основния продукт е необходимо да видим и с какви аксесоари можем да подпомогнем почистването. Единият вариант е уредът за почистване на джанти или гъба за външно измиване. При много тежки замърсявания и/или петна може да се добави и Хром паста, която да изчисти и постави защитен слой на джантата.

За да се затвори кръгът джантата се запечатва с препарат от серията Xtreme, която поставя защитен слой върху металът и предпазва от замърсяване, феродов прах и въздействие на околната среда.

 

Стъпките

  1. Напръскайте с препарат за джанти Rim Beast, докато се оцветят в лилав цвят. Допълнително, изчиства мръсотията и прахта от накладките; важно е да не се използва върхо горещи повърхности.
  2. Измийте с водоструйката/маркуча. При нужда се използвайте уредът за джанти или гъбата за външно измиване (тук препоръчваме да се използва твърдата част на гъбата);
  3. Ако останат петна или просто искате да сте сигурни – поставяте Хром паста, за да почистите замърсяванията, като при алуминиеви повърхности се възстановява и блясъка.
  4. Запечатайте с препаратът от серията Xtreme, като той се нанася на суха джанта. Напръскайте я и разнесете покритието с микрофибърна кърпа, изчакайте 1-2 минути и полирайте.

Забележка: След обработка с този продукт джантата не трябва да се мокри 1 час.