Град Кашкайш в Португалия стана свидетел на уникално събитие за отбелязване на 75-атата годишнина на Porsche. LIQUI MOLY беше основен партньор на събитието, карайки сърцата на посетителите да бият по-бързо.

Стотици фенове на Porsche участваха в тези тържества, но много хиляди също посетиха различните зони на дейност в яхтеното пристанище на Кашкайш. LIQUI MOLY Power Stage беше една от най-търсените точки на събитието и където емоцията черпеше повече от моторните вени на феновете на Porsche. Всичко това благодарение на зрелището, дадено от пилота Педро Салвадор на кормилото на фантастичен състезателен автомобил Porsche 911 GT3 Cup.

Това беше интензивно събитие и една от големите емоции“, започва да обобщава Матиас Блейхер, главен изпълнителен директор на LIQUI MOLY Iberia. След това той добавя: „Беше впечатляващо да се видят повече от 400 автомобила Porsche, в допълнение към цялата публика, която премина през яхтеното пристанище. Много клиенти на LIQUI MOLY също приеха нашата покана и ни посетиха в нашето изключително пространство.“ Ако вече беше предизвикателство да се сдържат емоциите отвън, възможността за съвместно шофиране до известния състезателен пилот Педро Салвадор беше наистина един от акцентите на празника за някои късметлии. Те не скриха радостта от интензивното и запомнящо се преживяване. Имаше повече от 200 съвместни карания с португалския пилот зад волана на Porsche 911 GT3 Cup, чийто фантастичен имидж на LIQUI MOLY също напомняше за 75-те години на Porsche. Влиянието беше такова, че колата беше и една от звездите на марката на конкурса по елагнтност „Concours d´Elegance”. „Да видим две немски марки, като LIQUI MOLY и Porsche, заедно на събитие от такова значение е исторически крайъгълен камък в развитието на нашата марка в Португалия. Ние споделяме много от ценностите на Porsche, като постоянния стремеж към съвършенство и качество преди всичко, както и страстта, която ни движи всеки ден“, подчертава Матиас Блайхер, който използва възможността да благодари за ентусиазирания начин, по който Porsche посрещна LIQUI MOLY, както и цялата организация на събитието и не на последно място екипът на LIQUI MOLY, присъстващ на събитието. Португалското честване на 75 години на Porsche на Хиподрума и яхтеното пристанище на Кашкайш имаше огромно въздействие върху LIQUI MOLY, не само заради броя на посетителите и автомобилните ентусиасти, но и поради медийното отразяване на едно уникално събитие, което написа още една страница на успех в историята на марката в Португалия.

За LIQUI MOLY

С около 4000 артикула LIQUI MOLY предлага глобална, уникално широка гама от автомобилни химикали: моторни масла и добавки, греси и пасти, спрейове и грижа за автомобила, лепила и уплътнители. Основана през 1957 г., LIQUI MOLY разработва и произвежда изключително в Германия. Там многократно е избирана за най-добра марка масло. Продуктите на компанията се предлагат в повече от 150 държави и са генерирали 800 милиона евро продажби през 2022 г.