Проникващи масла поставени на тест: LM-40 Multi-Purpose Spray - шампион в теста и победител в съотношението цена/качество

В изчерпателен тест, извършен от експерти, 12 проникващи масла са тествани в различни категории. Само две от тях спазват всички обещания, дадени на етикета, и едното е LM-40 мултифункционален спрей.

Независимо дали в колата, в сервиза или в домакинството, мултифункционалните масла са много популярни като универсална помощ. Когато ключалката на вратата блокира, винтовете са заседнали, предната врата скърца или косачката отказва да запали – колкото и разнообразни да са задачите, универсалните масла изглеждат като решението във всички тези случаи. Но могат ли мултифункционалните масла наистина да направят всичко, което обещават?

Като химически продукти с комплексни свойства, ефективността на 12-те спрея е изследвана от експертите по тестове на най-голямото автомобилно списание в Германия по научни критерии в специално проектирана лаборатория. Освен това са проверени инструкциите, разбираемостта, безопасността, както и лекотата на приложение и съвместимостта на материалите.

Ефект

Изискванията към мултифункционалните масла са огромни. Те са предназначени да предпазват от износване или дори да го предотвратяват, като в същото време осигуряват добро смазване. В допълнение, те трябва да предпазват от корозия и да предлагат висока проникваемост, така че да могат да развият своя смазващ ефект дори върху дълбоки резби на винтовете и да изместят водата от там. 

С общо 127 от възможните 160 точки, мултифункционалният спрей LM-40 постига възможно най-добрия резултат за почти всяка област на действие, която е тествана поотделно.

Съвместимост на материалите

Разбира се, мултифункционалните масла също така трябва да работят върху възможно най-много повърхности без да ги увреждат. Имайки това предвид, поведението на мултиспрейовете е тествано върху пластмаса и боя.

С 18 от 20 възможни точки мултифункционалния спрей LM-40 постига много добър резултат.

Употреба

Местата, които трябва да достигне мултифункционалното масло, често са труднодостъпни. Независимо дали става въпрос за малки прорези или пукнатини, които могат да бъдат достигнати само отгоре или отдолу, прилагането на маслото трябва винаги да е ефективно. Поради тази причина е тествано и боравенето със спрейовете, по време на употреба.

Мултифункционалният спрей LM-40 отговаря на 20 от възможните 20 точки и по този начин постига най-добрия възможен резултат.

Инструкции, разбираемост и безопасност

Разбираемостта и безопасността са допълнителни критерии за оценка, особено когато продуктът има широка гама от възможни приложения или химически продукти в състава си.

И тук мултифункционалният спрей LM-40 постига най-добрата възможна оценка с 5 от 5 възможни точки.

В заключение, LM-40 е страхотен универсален мултифункционален спрей. Той има добра проникваща способност, измества водата перфектно, нежен е към материалите и предпазва добре от ръжда. Смазочността е в добър среден диапазон, докато защитата от износване е много добра. Опаковката е оборудвана и с практична 360-градусова пръскаща глава.

Със 170 от 205 възможни точки, LM-40 получава оценка 2.0 (добър) и по този начин не само се нарежда на първо място, но и става шампион по критерия цена/качество.