През новия сезон LIQUI MOLY Team Engstler ще кара автомобили Honda Civic Type R TCR в WTCR и TCR Германия. Петер Бауман, маркетинг директор на немската компания за масла и добавки, е оптимист за новото договорено сътрудничество:

„Много сме развълнувани да бъдем част от глобалната програма за моторни спортове на Honda, която започва следващия сезон. И сме уверени, че можем да изживеем нашите корпоративни ценности много добре с Honda. Експертизата в моторните спортове на екипа воден от Франц Енгстлер, нашата страст и радостта от съвместната работа ще хармонизират много добре и ще доведат до желания успех в спорта, както и за марките Honda и LIQUI MOLY.”

Франц Енгстлер, собственик на екипа на LIQUI MOLY Team Engstler:

„Ние сме изключително горди и ще посветим всичко, което имаме, за да добавим още глави към голямата и успешна история на моторните спортове на Honda.“

Пилотите на Honda Racing Тиаго Монтейро (Португалия) и Атила Таси (Унгария) ще карат в WTCR, облечени в екипа на LIQUI MOLY Team Engstler. Съставът на пилотите за TCR Германия ще бъде обявен на по-късна дата.

Базираната в Улм компания разчита на своята основна компетентност за всички свои състезателни дейности на две и четири колела. Гюнтер Йермайер, единствен управляващ директор на Liqui Moly GmbH от март 2022 г.:

„Motorsport и нашата марка принадлежат една на друга. Нашите продукти са за най-високо качество и надеждност, което доказваме на международна публика всеки уикенд в моторните спортове. Нашите бизнес партньори се възползват по-специално от присъствието на нашата международна марка и нашия технически опит. Ето защо силно се надяваме скоро отново лично да посрещнем нашите партньори на събитията.”