Hyundai Motorsport посочи LIQUI MOLY като официален доставчик за своите състезателни и рали проекти. Германският специалист по масла и добавки доставя повече от 80 продукта в техния цеха в Алценау (Германия). Там те се използват за конфигуриране и подготовка на превозните средства.

Модели, при които ще се използват продуктите

Като част от сътрудничеството, висококачествените продукти на LIQUI MOLY се използват за i20 R5, новия i20 N Rally2, както и успешните i30 N TCR, Veloster N TCR и Elantra N TCR туристически автомобили. Освен моторни, трансмисионни и хидравлични масла, продуктовата гама включва и почти 80 други артикула. Той ще подкрепи и текущите тестове и разработки на автомобилите, предлагани на частни екипи и пилоти от Hyundai Motorsport Customer Racing.

Това придобива допълнително значение, тъй като Elantra N TCR и i20 N Rally2 влизат в първите си състезания през сезон 2021. Първият от новите TCR автомобили дебютира в САЩ през януари и ще се състезава в серии по целия свят, включително WTCR - FIA World Touring Car Cup, TCR Europe, TCR South America и на Nürburgring 24 Hours. В момента Hyundai i20 N Rally2 се подлага на обстойни тестове преди планираната сертификация това лято.

Присъединяването на LIQUI MOLY като официален доставчик задълбочава отношенията между Hyundai и немската компания. Дългогодишен партньор на спечелилия шампионат клиент на TCR Engstler Motorsport, германската фирма вече служи като спонсор на титлата Engstler Hyundai N LIQUI MOLY Racing, който ще вземе втория си сезон във FIA WTCR тази година с Elantra N TCR.

Коментар на директорите на LIQUI MOLY и Hyundai Motorsport

Маркетинговият директор на LIQUI MOLY Петер Бауман заяви:

"Наистина сме горди, че Hyundai Motorsport Customer Racing избра LIQUI MOLY за официален доставчик, за да изгради и подготви своите автомобили за състезания и ралита. Това е още едно доказателство за високото качество на нашите смазочни материали, продукти за обслужване и грижи. Hyundai има най-високата репутация в автомобилния спорт, каквато имаме с нашата марка и нашите продукти. Така че това е идеално за двете страни ".

Мениджърът на състезанията на клиенти на Hyundai Motorsport Андрю Джонс пък обяви:

„LIQUI MOLY има невероятно силна репутация в целия автомобилен спорт заради висококачествената им гама, така че съм много щастлив да ги приветствам като официални доставчици на нашите състезателни и рали проекти. Широкото разнообразие от продукти, които ще доставят в нашия цех, ще гарантира, че можем да поддържаме отличното качество и превъзходните характеристики на автомобилите, които изграждаме и предоставяме на нашите клиенти.

Това е особено важно, – допълва Джонс – тъй като продължаваме да увеличаваме броя на различни автомобили, които предлагаме на нашите клиенти, като Elantra N TCR и i20 N Rally2 влизат в първите си състезания през 2021 г. С LIQUI MOLY като официален доставчик за нашите проекти аз съм уверен, че можем да продължим да надграждаме върху успехите на клиентите на Hyundai, които вече са отпразнували и да добавим към профила както на състезателния отдел, така и на новия доставчик."