Завръщане в GT3 за LIQUI MOLY Team Engstler

Engstler Motorsport навлиза в GT3 сцената заедно с LIQUI MOLY, DTM легендата Мануел Ройтер и AUDI

Със своята четвърта поредна победа в ADAC TCR Германия отборът LIQUI MOLY Engstler Motorsport приключи вълнуващия сезон 2022 и започва 2023 с още по-големи амбиции. Екипът от Вигенсбах иска да влети с Audi на GT3 сцената в началото на новата година. И ще го направи с не кой да е, а с легендата на DTM (Германски шампионат за туристически автомобили) Мануел Ройтер като нов ръководител на проекта:

„Очаквам с нетърпение предизвикателствата да се състезавам в най-добрите международни GT3 състезания с нов проект като LIQUI MOLY Team Engstler Motorsport. С потенциала, който екипът на Франц Енгстлер вече показва, очаквам много скоро да се утвърдим сред най-добрите екипи в GT3. С LIQUI MOLY имаме силен и отдаден партньор на наша страна", казва Ройтер.

Екипът, който работи много тясно с LIQUI MOLY повече от 20 години, отново ще се състезава като официален отбор на производителя на моторни масла през следващата година. Управляващият директор Франц Енгстлер се гордее с доверието, което Liqui Moly гласува на неговия екип за това ново предизвикателство. И очаква с нетърпение още една година на успешно партньорство. Маркетинг мениджърът на LIQUI MOLY Питър Бауман също е доволен от новината:

„Екипът на LIQUI MOLY Engstler е част от семейството и е незаменима част от нашата международна маркетингова стратегия в продължение на много, много години. Още повече се радваме, че заедно ще изкачим още една стъпка нагоре по спортната стълбица и ще се състезаваме заедно с Audi в различни серии GT3."

Тази година два автомобила Audi R8 LMS GT3 evo II ще носят логото на дългогодишния партньор. В допълнение към GT Winter Series и GT Open, тези коли ще бъдат включени и в немския ADAC. Кои точно серии ще участват и кой ще преведе колите през финалната линия, ще бъде обявено едва през следващите седмици.

„След приятни и много успешни години в състезанията с туристически автомобили, аз съм развълнуван да започна това ново предизвикателство с един от най-добрите производители в състезанията GT3. Audi показа с успехите си в миналото каква силна кола са разработили. Сега от нас зависи да го разберем бързо и да го управляваме успешно“, обяснява Енгстлер.

Дебютът на отбора в GT3 ще се състои през втората седмица на февруари като част от GT Winter Series в Херес. Лука Енгстлер ще седне зад волана на Audi R8 LMS GT3 evo II.

С висока мотивация и дисциплина отбора на Енгстлер започва новия сезон и специално благодари на всички спонсори и партньори за дълготрайната подкрепа, без която стъпката в GT3 не би била възможна.