Когато е ставало на въпрос за марката Liqui Moly почти всички потребители са я свързвали с моторни масла и добавки. Дългогодишното им присъствие на пазара, широката гама от продукти, с които разполагат, научно-развойната им дейност в разработването на нови, които да покрият нуждите на специфичен тип превозни средства, са в основата те да бъдат сред лесно разпознаваемите брандове в тази индустрия.

Но Liqui Moly не са от компаниите, които обичат да тъпчат на едно място. Разполагайки с екип и голяма база за продуктови иновации, немската марка започва разработването на различен тип специализирани продукти. Скоро след това те пускат серии за градинска техника, лодки и различен тип плавателни съдове, а от съвсем скоро пуснаха и серия свързани с почистване и смазване на оръжия. Именно за тях ще стане дума в редовете по-долу:

 

Guntec – серията за оръжия на Liqui Moly

 

Едно оръжие винаги трябва да бъде в изправност, за да може да се използва целесъобразно и най-вече – безопасно. От немската марка предлагат именно такъв тип продукти – да почистят и смажат разнообразни по приложение и мощ огнестрелни оръжия.

Един от продуктите на Liqui Moly – масло за оръжия, е универсален продукт, който може да се използва за широк набор от продукти. Той изпълнява три основни функции: за правилно функциониране смазва огнестрелното оръжие, като същевременно работи и като защита срещу прекомерно износване на движещите се части. Като трета функция, доброто смазване на също осигурява надеждна защита срещу корозия.

Друг продукт от серията Guntec е грес за оръжия, чийто специфика е, че този продукт е особено подходящ за използване, когато температурите са ниски. При минусови температури на зимен лов, например, смазката е по-подходяща от маслото за оръжия. Прилепва силно и по този начин осигурява надеждно смазване и функционална ефективност на огнестрелното оръжие.

 

С Liqui Moly на море

 

Да, по филмите винаги гледаме как хората оправят платната, запалват плавателния съд и тръгват в открити води. Е, в киното всичко изглежда лесно и готино, но действителността е малко по-особена. Както всяко друго превозно средство (независимо дали е кола, лодка или самолет), двигателят трябва да се стопанисва по-възможно най-добър начин, за да не се намерим в неблагоприятна ситуация.

Liqui Moly решават да разширят хоризонтално продуктовото си портфолио, като прибави и серия за лодки и плавателни съдове – т.нар. Marine Series. Тук включват разнообразие от продукти за поддръжка, които успяват да се справят със специфичните атмосферни (и не само) условия. От друга страна, немският производител се „потапя“ в почти познати води, разработвайки добавки за бензинови и дизелови двигатели, с тънката разлика, че са за лодки и друг тип плавателни съдове, вместо за добре познатите ни коли.

Теренът може да е чужд, но качеството, което предлага Liqui Moly, си остава същото.

 

За градинарите и градините

 

След като минахме през екзотичните за повечето хора продукти за огнестрелни оръжия и лодки, можем да насочим вниманието си към нещо по-близко до нас – серията Garden от Liqui Moly.

Тук, немската компания се е съсредоточила върху масла за косачки за трева, тракторни косачки и моторен трион, като са съвместими с една голяма част от марките на споменатите вече изделия за градина. В допълнение, Liqui Moly разработват и серия от добавки, които подпомагат цялостно процеса на поддръжка на градината, като най-известната добавка е спреят против гризачи.