Кратък очерк на предишните състезания:

Рим (Италия) | Състезание 03:

Победата беше почти изпусната: Лукас ди Граси, печалният герой на E-Prix в Рим. Третият кръг от Световния шампионат във Формула E в Рим беше с пет минути по-дълъг за Лукас ди Граси: водещ в състезанието и вече гледащ към победата, бразилецът от екипа на Audi Sport ABT Schaeffler спря без шофиране три обиколки преди финала. Съотборникът му Рене Раст се изкачи от 20-та позиция на на шесто място.

 

Рим (Италия) | Състезание 04:

Audi Sport ABT Schaeffler отново бе с лош късмет. Разочароващ завършек на състезателния уикенд на Формула Е в Рим за Audi Sport ABT Schaeffler, като в неделя и Лукас ди Граси, и Рене Раст не завършиха състезанието след инциденти на пистата.

 

Перспектива: Валенсия (Испания) | Състезание 05 + 06:

Екипът на Audi Sport ABT Schaeffler е готов за дебют във Формула Е в Испания. E-Prix на Формула E във Валенсия ще се проведе като двойно състезание на 24 и 25 април. Пистата Ricardo Tomo ще бъде домакин на изцяло електрическо състезание за първи път. На пистата Лукас ди Граси и Рене Раст със своя екип на Audi Sport ABT Schaeffler ще се борят за първата позиция на подиума във все още младия свят на световния шампионат през уикенда. Пилотите обаче вече имаха възможност да се запознаят с пистата по време на теста през декември. И там бяха много равностойни: пилотите преминаха финалната линия с минимална разлика във времето - само части от секундата.