СВЕТОВНОИЗВЕСТНИ МАРКИ ПОДКРЕПЯТ БЪЛГАРСКИ МОТОЦИКЛЕТЕН СЪСТЕЗАТЕЛ С ДВИГАТЕЛНИ УВРЕЖДАНИЯ

IMG_9686

Многократният републикански и световен шампион Сергей Сергеев – Сижи се върна отново на пистата 22 години след инцидента с кросов мотоциклет, който го приковава към инвалидната количка.

Сижи е неподвижен от кръста надолу, но желанието му да продължи напред го отвежда до старта на първия кръг в шампионатa за хора в неравностойно положение – International OCTO Bridgestone Cup в Италия, където се класира на престижното пето място.

Сижи се състезава в отбора на BG-POWER със специално пригоден мотоциклет за писта, който може да бъде управляван от хора с двигателни увреждания.

IMG_9682

Първата състезателна година продължава за Сергеев с участието във втория кръг на пистата „Тацио Нуволари“ – Италия, където завършва на седма позиция.

Желанието на шампиона да покаже и на себе си, и на света, че когато човек положи достатъчно усилия, може да прескочи собствените си граници, не остава незабелязано от хората, които подкрепят този спорт.

„Сижи е истински шампион, не само на пистата, но и в живота. Той е пример за човек с непоклатим дух, който успява да преодолее физическите ограничения и да покаже на хората като него, че няма невъзможни неща. Това ни мотивира да потърсим съдействието на две от марките, които представляваме за България – ARAI и RST. В този спорт на първо място е безопасността на пилота, а когато става въпрос за състезател, който се връща на пистата след претърпян преди толкова много време инцидент, няма колебание в избора на най-добрата каска и най-подходящата екипировка.“, коментираха от „Сенакс“.

В последното състезание от международния шампионат по мотоциклетизъм за хора с увреждания на пистата „Муджело“ в Италия Сергей Сергеев се състезава с каска ARAI – RX-7V Giugliano и екип RST TRACTECH EVO, изработен от естествена кожа.

„Нищо не ни спира когато сме задружни.“, написа Сижи преди няколко дни във Фейсбук профила си.

Следващото състезание, пред което ще се изправи Сижи, е през септември на пистата „Маникур“ във Франция.

Преди да се върне към състезателната кариера с мотоциклет, Сергеев приспособява автомобила си, за да може да го управлява единствено с ръце. Сижи вярва, че когато човек има свобода и независимост, може да постигне повече, отколкото предполага, че е възможно в началото. Това го мотивира да пригоди за управление още над 350 автомобила за хора в неравностойно положение.

Японската компания за каски ARAI и английската марка за екипировка RST, които подкрепиха пилота, ще продължат да бъдат негови спътници в следващите състезания.

 IMG_9688

 

« назад