Как да се погрижим за стъклата на автомобила си през зимата!

Всяка една секунда, в която карате със 130 км/ч със замъглени и зацапани стъкла, се равнява на 36 м каране „на сляпо”.

Зимата е сезонът, който скиорите очакват с нетърпение, сезонът на пухкавия сняг, на белите нощи и на едни от най-обичаните празници. Зимата е и сезонът с най-късите дни и най-ниските температури. Това е и времето, когато шофьорите трябва да бъдат най-бдителни на пътя и да обърнат повече внимание на изправността на своя автомобил и безопасността. За да носи пътят към така чаканата ваканция само положителни емоции шофьорите трябва да бъдат подготвени за по-трудните пътни условия, за леда и студа, които съпътстват зимните дни. Наред със задължителните прегледи на автомобилните системи преди началото на зимния сезон, е важно да си осигурим комфортно и безопасно ежедневно пътуване. Това може да стане със зимната серия на Сонакс, включваща разнообразни продукти, които действат срещу леда, студа и лошата видимост.

На първо място всеки шофьор задължително трябва да има в колата си зимна течност за стъклочистачки. Сонакс предлага както концентрат, така и готова за употреба течност, която има супер почистваща сила и премахва бързо всякакви типично зимни замърсявания. И ако през лятото по-рядко се замисляме каква течност за чистачки избираме, проблемите и предизвикателствата, с които се сблъскваме през зимата, ни убеждават в необходимостта да изберем продукт, специално разработен за сезона, тестван от сертифицирани институции и с доказани в практиката качества.

Зимна течност за стъклочистчки Сонакс е сертифицирана от Германската национална агенция за технически надзор (TÜV) – водеща институция в световен мащаб, която провежда тестове и анализи за проверка на безопасността и качеството на нови и съществуващи продукти. Неколкократен победител е и в тестове провеждани от реномирани немски списания – AutoZeitung, AutoBild, ACE Auto Club Europa.

Зимната серия продукти на Сонакс осигурява надеждна защита, на която може да разчитате всеки ден, облекчава шофирането като ви гарантира идеална видимост и сигурност на пътя през зимата. Продуктите се предлагат в търговската мрежа както индивидуално, така и като комплекти, съдържащи най-необходимите зимни продукти. Те могат да бъдат намерени в бензиностанциите, големите търговски вериги и специализирани автомобилни магазини. 

Често срещани проблеми:                                                                                  

Зимна течност за чистачки Сонакс:

- Недостатъчна почистваща сила;

- Необходими са повече от 12 маха на чистачката;

- Остава мръсен слой и линии, които замъгляват предното стъкло и повишават риска при шофиране поради лошата видимост.

- Почиства с по-малко на брой махове на чистачките;

- Не остават следи;

- Съдържа специални почистващи вещества, които лесно премахват масло, сажди, сол и други типично зимни замърсявания

- Разпръсквателните дюзи замръзват при -5°C;

- Последствията от това – дюзите трябва да бъдат подменени;

- Предотвратява вледеняване на дюзите и замръзване на водата в резервоара.

- В зависимост от сътношението на разреждане при употреба, концентратът за стъклочистачки осигурява защита от замръзване при температури до -60°С.

- С формула, която неутрализира варовика. Това прави възможно безпроблемното разреждане с чешмяна вода с всякаква твърдост;

- Без утаяване;

- Увреждане на фаровете, образуване на малки пукнатини заради големите температурни амплитуди;

- Предпазва фаровете от увреждане;

- Идеална за употреба при ксенонови фарове от висок клас и пластмасови фарове с антирефлексно покритие.

- Надигане на боята и нарушаване на покритието, образуване на пукнатини, предизвикано от агресивни вещества и съдържанието на силни алкохоли;

- тествана и върху чувствителни коригиращи бои;

- одобрена от водещи производители на автомобили;

- Втвърдяване на гумените части на стъклочистачките, което увеличва риска от надраскване на предното стъкло и предизвиква дразнещи, скърцащи звуци при използването им.

- Съдържа глицерин, който поддържа гумените части еластични;

- Предотварява стъргането и надраскването на предното стъкло;

- Удължава експлоатационния живот на стъклочистачките;

- Неприятна миризма в купето на автомобила;

- Приятен аромат на лимон;

« назад