Как да се погрижим за интериора на автомобила

Тапицерията и интериорният текстил на автомобила ежедневно трупат прах и мръсотия, износват се и така създават дисконфорт по време на пътуване. Чистотата и хигиената в интериора на автомобила, създават една много приятна атмосфера, докато шофирате.

 

1. Отстранете „грубата” мръсотия.
Първо, премахнете подовите постелки и старателно почистете груба мръсотия с прахосмукачка. Не забравяте, че най- мръсно е там, където има ъгли, подгъви, застъпващи се части.
Съвет: Когато прахосмукирате прашният интериор на шофьорското място и около скоростния лост, малкият накрайник на прахосмукачката или мъничка четка са доста удобни, за да достигне на незабележимите местенца.

 

 

2. Препарат за почистване на тапицерия и тавана на автомобила

След като се прахосмукирали автомобила, вземете специалния Препарат за почистване на интериор на SONAX, с който можете да премахнете упоритите замърсявания на килимите, тапицерията, текстилните материи и подовите настилки.

Напръскайте кърпа и внимателно изтъркайте замърсените повърхности.

 

3. Финални почистващи действия.
Вземете влажна гъба, която напръскайте с почистваща течност. Внимателно се погрижете за силно замърсените райони с по-твърда четка. След като извършите тези процедури, избършете мръсотията с чиста и суха кърпа, а след това оставете да изсъхне напълно. За най-добри резултати нека автомобилът да паркиран така, че в него пряко да попада слънчева светлина.

За финал, направете вакумно почистване или почистете с четка третираните области.

« назад