Добре дошли в нашия магазин!

Категории

Свържи се с нас:

02 / 943 33 56

Как да измием автомобила си най-добрe

Дата: 2012-09-18

Основното в процеса на измиване на автомобила е отстраняването на замърсяванията по повърхността. Ако само облеем колата с  вода (дори и под високо налягане), върху повърхността на купето пак остават замърсявания, които са здраво полепнали по боята. Те трудно могат да бъдат отстранени без препарат и търкане с гъба.Когато почистим боята с гъба и шампоан, тя става по-чиста.

Най-подходящия вариант за почистването на автомобила е ръчно миене

Освен, че това е най-разпространеният метод, ние ви го препоръчваме. Основното тук е това, че може да видите кои места са най-замърсени и съответно да ги подложете на щателно почистване.
С качествени препарати и повече внимане върху автомобила, ще останете много по-доволни от ефекта. Искаме да подчертаем, че е важно да използвате гъби или ръкавици за миене. Използвайте препарати, който специално са предназначени и разработени за миене на автомобили (точно такива препарати предлага германската компания SONAX).

Не си позволявайте да използвате препарати, които са предназначени за бита - почисване на кухни, дрехи и т.н. Въпросните продукти не са създадени за вашия автомобил и могат сериозно да го увредят.

  

С едната гъба/ръкавица се мие колата ,а с другата гумите,като те се оставят за измиване накрая.

Винаги подсушавайте автомобила след измиване ,за да не оставят петна по него от варовитата вода. Подсушаването да се извършва с гидория. Тя трябва да се пере често, докато попивате водата, тъй като така ще се избегнат задържали по нея песъчинки, който ще имат пагубни последствия за боята и лака.

Внимавайте, когато използвате силиконово перо.  То може да задържа песъчинки по ръба си и докато избърсвате водата те „нежно” дерат лака и боята на колата ви.

  

  

Кошница

Кошницата е празна.